Щоб смартфон сідав повільніше, досить включити темний режим / фото ua.depositphotos.com

Смартфони з акумуляторами місткістю 5000-6000 мАг стають стандартом на ринку, а деякі виробники вже почали впроваджувати батареї на 7000 мАг в свої девайси. Але навіть такі "монстри" автономності можуть зіткнутися з проблемою швидкої розрядки акумулятора.

Економія заряду батареї  – це комплексний підхід. Щоб продовжити час роботи вашого пристрою від одного заряду, рекомендується знизити яскравість екрана, включити режим економії енергії і закрити програми, що працюють у фоновому режимі.

Водночас в більшості смартфонах за замовчуванням є функція, активувавши яку можна на довше зберегти заряд батареї. Щоб батарея сідала повільніше, досить включити темний режим в налаштуваннях екрана.

Відео дня

Як темна тема економить заряд смартфона

У смартфонах сьогодні можна зустріти два основних типи дисплеїв: рідкокристалічні (LCD) і органічні світлодіодні (OLED), які ще називають AMOLED, Super AMOLED і т.д. На OLED-екранах кожен піксель висвітлюється окремо, а на чорному тлі вони просто-таки вимикаються. Отже, чим більше чорного на екрані, тим повільніше витрачається заряд акумулятора

Водночас в РК-панелях підсвічування здійснюється світлодіодами, розташованими ззаду або збоку від матриці, що означає, що колір, який відображається, ніяк не впливає на споживання енергії і час роботи пристрою.

Таким чином, використання темної теми або темного режиму на OLED-екранах може допомогти збільшити час автономної роботи смартфона, тоді як на РК-екранах це не має суттєвого ефекту на заряд акумулятора.

Ми перевірили теорію самостійно

У нашому випадку через дві години використання двоє "піддослідних" iPhone 11 показували приблизно однаковий заряд акумулятора – 85% проти 83%. Однак, з часом, айфон з включеною темною темою став витрачати заряд батареї помітно повільніше.

У підсумку, коли iPhone 11 зі звичайною темою повністю розрядився, в іншого айфона з темним інтерфейсом залишалося близько 30% заряду. Тому включати темне оформлення строго рекомендується всім.

Як активувати темний режим на смартфоні:

  • на iPhone: відкрийте налаштування телефону → знайдіть пункт "Екран і яскравість" → виберіть "Темний", щоб включити темний режим.
  • на Android: відкрийте налаштування телефону → Виберіть "екран" → увімкніть опцію "Темна тема".

Темна тема на Айфоне

Смартфони з кожним роком дорожчають в ціні, тому кожен користувач хоче, щоб їх девайс прослужив якомога довше. Однак багато хто з нас, навіть не підозрюючи, щодня здійснює або повторює дії, які погіршують роботу його пристроїв. Про те, як доглядати за смартфоном, щоб він прослужив якомога довше – в матеріалі УНІАН.

Також ми ділилися порадами, як правильно зберігати старий телефон, яким ви більше не користуєтеся. Оскільки далеко не завжди власники чинять розумно, складуючи їх в шафі або коробці. 

Вас також можуть зацікавити новини: