Вулички вечірнього Риму в міжсезоння вільні від натовпів пішоходів / фото Марина Григоренко

Рим – одне з найкрасивіших міст світу, а тому зовсім не дивно, що туди щорічно стікаються мільйони туристів. Щоб хоч якось уникнути натовпів, та ще й водночас заощадити, екперти з подорожей радять відвідувати Італію в міжсезоння.

УНІАН.Туризм, який побував в італійській столиці в листопаді, згоден із цим твердженням, адже країна піци і джелатто прекрасна в будь-яку пору року. Гуляти римськими вуличками пізньої осені або ранньої весни – суцільне задоволення, оскільки тоді там набагато менше пішоходів. Можна без проблем знайти столик у кав'ярні чи ресторанчику, і ніде не буде черг. А ще можна нарешті зробити побільше гарних фото без зайвих людей у кадрі. Погода також буде доволі комфортною.

Оскільки в міжсезоння темніє набагато раніше, ніж улітку, туристи можуть побачити Рим дещо з іншого боку – там дуже гарне та яскраве підсвічування, тож навіть основні пам'ятки на кшталт славнозвісного Колізею можна гарно розгледіти навіть у вечірній час.

Відео дня

Утім, за нашими спостереженнями, навіть у міжсезоння на найтоповіших локаціях міста яблуку ніде впасти. Наприклад, біля одного із символів Риму – Фонтану Треві  здається, ніколи не буває порожньо. Навіть у вечірні години в міжсезоння всі горизонтальні поверхні фонтану обліплені городянами і туристами немов жердинки голубами.

Якщо ж ви захочете відвідати ввечері державу-місто Ватикан, розташовану в самому серці Риму, то це цілком реально – заходити на Площу Святого Петра можна вільно в будь-який час (за винятком особливих випадків під час святкових служб).

При цьому з настанням темряви, коли музеї та церкви Ватикану зачиняють свої двері для туристів, на площі практично немає людей – їм на зміну злітаються крикливі чайки, поласувати залишками їжі, залишеними туристами протягом дня. Детальніше про відвідування Ватикану читайте в нашому окремому матеріалі.

Як повідомляв УНІАН, раніше Рим визнали найнебезпечнішим містом Європи. Лише 38% мешканців італійської столиці визнали, що почуваються в безпеці на вулицях міста в нічний час.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.