Ілюстрація / REUTERS

Ворожа сторона заявила, що лише завтра готова буде до розведення сил в районі Петрівського.

Як передає кореспондент УНІАН, про це речник штабу операції Об'єднаних сил Олександр Штупун сказав в ефірі одного з українських телеканалів, відповідаючи на запитання щодо перенесення розведення військ на завтра.

"Та сторона повідомила про те, що вона буде готова тільки завтра", - сказав Штупун і нагадав, що напередодні ділянку розведення поблизу Петрівського та Богданівки відвідали посли іноземних держав, які бачили, що українська сторона готова до розведення, про що неодноразово заявляла.

Відео дня

Читайте такожЗаплановане на сьогодні розведення сил зірвала ворожа сторона - ООС

У той же час, наголосив речник штабу ООС, "так виходить, що ворог зриває міжнародні домовленості". "Все як завжди", - додав він.

На запитання про його припущення щодо ризиків, які можуть стояти за відтягуванням початку процесу розведення, і для чого це може бути потрібно ворожій стороні, Штупун відповів, що не може як офіційна особа робити припущення.

Як повідомляв УНІАН, очікувалося, що розведення сил в районі Петрівського відбудеться 8 листопада о 12.00.

Спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі посол Мартін Сайдік від імені ТКГ заявив про узгодження початку відведення сил і засобів на ділянці розведення в районі Петрівського 9 листопада о 12.00.

"Тристороння контактна група, за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей України, погодила дату і час початку відновленого відведення сил і засобів на ділянці розведення в районі Петрівського. Відведення сил і засобів розпочнеться в суботу, 9 листопада о 12.00 за київським часом", - сказав Сайдік.