Генсекретар ООН знову заявив про підтримку зусиль ОБСЄ / фото УНІАН

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав сторони конфлікту забезпечити дотримання «шкільного перемир'я» на Донбасі.

Як повідомляє Центр новин ООН, про це заявив прес-секретар Гуттереша Стефан Дюжаррік.

Читайте такожОБСЄ: в Мінських угодах немає жодного положення, яке б дозволяло вести вогонь у відповідь

Відео дня

«Він (генсек ООН - УНІАН) наголосив, що необхідно забезпечити стабільність режиму припинення вогню, й закликав усі сторони конфлікту повністю дотримуватися його положення - особливо в тому, що стосується захисту цивільного населення, яке найбільше страждає від потужних бойових дій», - йдеться в заяві.

Генсекретар ООН знову заявив про підтримку зусиль ОБСЄ, Тристоронньої контактної групи і «нормандської четвірки» щодо пошуку взаємоприйнятного рішення.

Гутерріш закликав усі зацікавлені сторони працювати в цьому напрямку.

Як повідомляв УНІАН, 22 серпня президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном, федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом РФ Володимиром Путіним, у ході якої співрозмовники висловили підтримку оголошенню режиму припинення вогню на Донбасі з нагоди початку навчального року.

23 серпня Тристороння контактна група із врегулювання ситуації на сході України підтвердила повну прихильність безстроковому припиненню вогню з опівночі 25 серпня в зв'язку з початком навчального року.

28 серпня перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг повідомив, що з часу оголошення «шкільного перемир'я» на Донбасі було зафіксовано понад 600 порушень режиму припинення вогню.