Порошенко пояснив, що бойовики продовжують обстріли після того, як спостерігачі завершують роботу / фото president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що Київ не влаштовує графік роботи спостерігачів СММ ОБСЄ на Донбасі. Про це він заявив під час свого візиту на Донеччину, передає прес-служба президента.

За словами президента, було запропоновано, щоб СММ ОБСЄ була присутня 24 години на добу 7 днів на тиждень на лінії розмежування.

«Нас не влаштовує, коли інспектори ОБСЄ приїхали о 9.00 ранку і о 18.00 поїхали, а всю ніч обстрілюють», - сказав Порошенко.

Відео дня

Читайте такожОБСЄ: з початком "шкільного перемир'я" обстрілів на Донбасі поменшало

«Саме Україна висунула ініціативу щодо «шкільного перемир’я». З 25-го серпня оголосити жорстке припинення вогню», - заявив президент, додавши, що вже третю добу ЗСУ не мають бойових втрат і майже немає обстрілів з важкого озброєння.

Як повідомляв УНІАН раніше, на тимчасово окупованих територіях Донбасу тривають навчання бойовиків та проводиться активна повітряна розвідка. Про це повідомив речник міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

«Розвідка повідомляє, що на окупованій території тривають навчання бойовиків , проводиться активна повітряна розвідка та не припиняється військове постачання з РФ», - повідомив він. Мотузяник також підкреслив, що минулого тижня на окупований Донбас прибули три залізничні ешелони, які перевезли 5 танків та 25 цистерн з паливом для ворожої військової техніки.