Арестович прокоментував повідомлення про прорив росіян на "Азовсталь"

За його словами, ця інформація потребує уточнень.

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович прокоментував повідомлення про те, що російські окупанти нібито прорвалися на територію заводу "Азовсталь" у Маріуполі.

В ефірі 24 каналу Арестович заявив, що наразі достеменно невідомо про стан справ й інформація потребує уточнень.

"По-перше, дуже багато вкидів. По-друге, дуже багато емоцій. Тобто незрозуміло, хто що сказав, а потім підхопили й понесли. Дочекаймося офіційних повідомлень, бо вони багато разів перевірені. Міноборони дуже детально все перевіряє, щоб не вводити людей в оману", - сказав він.

Раніше сьогодні мер Маріуполя Вадим Бойченко частково підтвердив інформацію ЗМІ про прорив окупантів на "Азовсталь". У прямому ефірі національного телемарафону він дав наступний коментар: "Сьогодні йдуть важкі бої на території фортеці нашої, "Азовсталь". Наші хлопці боронять цю фортецю, але дуже важко, тому що працюють по цій фортеці з важкої артилерії, працюють танками, працює авіація, кораблі підійшли і теж гасять по цій фортеці".

Новий штурм "Азовсталі": що відомо

Минулого тижня українській стороні спільно з ООН і Міжнародним Комітетом Червоного Хреста вдалося організувати евакуацію мирних громадян, які перебували в бомбосховищах на території заводу. Загалом вдалося вивезти понад сто осіб. Вони вже прибули до Запоріжжя, але ще кілька сотень громадян залишаються у бункерах на "Азовсталі".

Російські окупанти почали штурм заводу вчора, 3 травня. Ворог застосовував бронетехніку і танки, намагався висадити десант за допомогою катерів і задіяв величезну кількість піхоти. Українські захисники пообіцяли зробити все можливе, щоб відбити атаку. Однак з тих пір вони не виходили на зв'язок.