Арестович спрогнозував прорив оброни противника / скріншот

Боєць Збройних сил України вже прорвали російський фронт "в знаковому місці". Окупанти у зв'язку з цим почали перекидати свої резерви.

За словами Олексія Арестовича, українські захисники в трьох місцях виконали початкове завдання, прорвавши російську оборону.

"Це дуже серйозний показник, 3-4 добу - це дуже швидко... Прорив є нормою на 10-14 добу", - пояснив експерт у розмові з правозахисником Марком Фейгіним.

При цьому він вказав, що прорив зараз йде на тактичному рівні, тобто до 50 км, щоб вийти на оперативний рівень, а це 150-200 км, потрібно дочекатися моменту, коли загарбники кинуть в бій резерви. Саме це і почали робити росіяни, відтягуючи війська з Херсонської області.

"Тільки після цього вибирається напрямок головного удару і там накопичуються наші резерви, тому що противник тоді не зможе маневрувати. У певний момент утворюється прорив і туди зайдуть бригади, які будуть розвивати оперативний успіх. Наші резерви в бій ще не вступали", - підсумував Арестович.

Ситуація на фронті станом на 11 червня - головні новини

11 червня стало офіційно відомо про визволення села Благодатне та села Нескучне у Донецькій області.

При цьому спікер східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий зазначив, що на Бахмутському напрямку є просування з боку українських військ. 

Вас також можуть зацікавити новини: