Арестович пояснив, за якої умови варто чекати прориву оборони росіян

Олексій Арестович зазначив, що окупанти вже почали перекидати свої підрозділи.

Боєць Збройних сил України вже прорвали російський фронт "в знаковому місці". Окупанти у зв'язку з цим почали перекидати свої резерви.

За словами Олексія Арестовича, українські захисники в трьох місцях виконали початкове завдання, прорвавши російську оборону.

"Це дуже серйозний показник, 3-4 добу - це дуже швидко... Прорив є нормою на 10-14 добу", - пояснив експерт у розмові з правозахисником Марком Фейгіним.

При цьому він вказав, що прорив зараз йде на тактичному рівні, тобто до 50 км, щоб вийти на оперативний рівень, а це 150-200 км, потрібно дочекатися моменту, коли загарбники кинуть в бій резерви. Саме це і почали робити росіяни, відтягуючи війська з Херсонської області.

"Тільки після цього вибирається напрямок головного удару і там накопичуються наші резерви, тому що противник тоді не зможе маневрувати. У певний момент утворюється прорив і туди зайдуть бригади, які будуть розвивати оперативний успіх. Наші резерви в бій ще не вступали", - підсумував Арестович.

Ситуація на фронті станом на 11 червня - головні новини

11 червня стало офіційно відомо про визволення села Благодатне та села Нескучне у Донецькій області.

При цьому спікер східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий зазначив, що на Бахмутському напрямку є просування з боку українських військ. 

Вас також можуть зацікавити новини: