Експерт пояснив, як "бавовна" на Кримському мосту вплине на ситуацію на фронті / скріншот

"Бавовна" на Кримському мосту не матиме великого впливу на логістику російських окупантів. Річ у тім, що залізнична гілка залишилася не ушкодженою.

"Постачання левової частини військової логістики ворога забезпечується за допомогою залізниці. Тому тут я ілюзій не маю. Тут може бути проблема тільки для цивільного транспорту. Ми бачимо, що росіяни вирішили це питання запуском вантажних автомобілів через так звані "нові території" (окуповані - УНІАН). Відповідно поромне сполучення здійснюватиметься для легкового автотранспорту", - пояснив військовий експерт Владислав Селезньов у коментарі РБК-Україна.

У зв'язку з цим він вважає, що військові ешелони будуть перекидатися залізницею разом з пасажирськими поїздами з тимчасово окупованого Криму та на його територію.

Відео дня

"Я не думаю, що це пошкодження Кримського мосту в цій автомобільній частині докорінно змінить ситуацію з військової сторони", - підсумував експерт.

Вибух на Кримському мосту 17 липня 2023 - що відомо

Вранці 17 липня 2023 року на Кримському мосту прогриміли вибухи, в результаті чого один з прольотів автомобільної частини моста впав у воду. Звичайно ж, в Москві одразу ж звинуватили Україну і пригрозили "відповіддю". Також ряд росЗМІ повідомили про нібито загибель двох людей та поранення дитини.

У свою чергу українські спецслужби не підтвердили свою причетність до вибуху на мосту, а керівниця Об'єднаного коордиційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк не виключила, що це могла бути провокація з боку Росії, щоб вийти із зернової угоди.

У свою чергу в СБУ пообіцяли, що розкриють все деталі про вибухи на Кримському мосту після перемоги Україна.

Вас також можуть зацікавити новини: