Маломуж зазначив, що зараз руйнується міф про неприступність Москви / фото з соцмереж

Україна задекларувала, що для ЗСУ немає жодних обмежень для ударів на території Російської Федерації, зокрема по стратегічно важливих об'єктах. Удар по столиці РФ носить військово-політичний характер.

"Ми чітко займаємо лінію, Залужний підтвердив, що немає ніяких обмежень для нанесення ударів по об'єктах на території Росії. Країна-агресор щодня та щоночі завдає ударів по наших мирних містах, по об'єктах інфраструктури, зернових терміналах, здійснює акти тероризму та агресії", - розповів генерал армії України, колишній керівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж в ефірі телеканалу Freedom.

При цьому він зазначив, що в Росії виробили концепцію, коли їхні удари законні, а відповідні – ні.

Відео дня

"Чіткі удари по стратегічно важливих для оборони об'єктах - аеродромах, складах з боєприпасами, нафтобазах, пускових установках, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях України, Росії і також Москва. Удари по столиці РФ носять військово-політичний характер. Путін неодноразово заявляв, що Москва неприступна, а тут виходить, що безпілотники завдають ударів, особливо по "Москва-Сіті", де знаходяться об'єкти, які обслуговують війну. Зараз демонструється пробивання лінії захисту, яка вважалася недосяжною. Це удар по престижу Путіна, Міноборони Росії", - пояснив екс-глава СЗР.

Також він підкреслив, що в Росії нічого не захищено, а режим показує свою слабкість навіть у захисті столиці.

Атака дронів на Москву 30 липня - що відомо

Вночі 30 липня 2023 року в Москві заявили про атаку дронів. Майже відразу з'явилася інформація про пошкодження веж "Москва-Сіті". У зв'язку з інцидентом небо над Москвою закрили.

Вранці в Міноборони РФ визнали атаку, але звинуватили Україну. У відомстві заявили, що дрони впали на території "Москва-Сіті" після роботи РЕБ, а ще один безпілотник збили в районі Одинцово.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат зазначив, що російській глибинці більше не бачити спокою.

Вас також можуть зацікавити новини: