Іранські дрони-камікадзе летять роєм, зазначив експерт / фото mil.in.ua

Особливість іранських дронов-камікадзе полягає у тому, що їх відразу використовують мінімум кілька штук і до декількох десятків.

Іранські безпілотники летять роєм і, попри те, що більшість з них здатні збити українські воїни, кілька апаратів можуть долетіти до цілі й завдати серйозної шкоди, розповів військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону.

За його словами, взагалі всі атаки дронів-камікадзе спрямовані не на позиції військових на фронті, їх ціль - саме мирні міста, цивільні об'єкти.

"Їх особливість у тому, що їх використовують... відразу кілька десятків. Ну, як мінімум кілька штук і до декількох десятків. Вони летять роєм. І, попри те, що, наприклад, з 35 запущених 30 можуть збити відразу українські Збройні сили, п'ять десь таки долітають до цілі, вони завдають часом досить серйозної шкоди, особливо цивільному населенню...", - зазначив Мусієнко.

РФ масовано атакувала Україну іранськими безпілотниками - важливі новини

Окупанти в жовтні почали масовано атакувати українську територію іранськими дронами-камікадзе Shahed-136. Під ударом опинилися об'єкти інфраструктури, розташовані в різних областях і в Києві.

Унаслідок масованої атаки, здійсненої ворогом 10 жовтня, були травмовані 108 осіб, а 20 - загинули. Пошкоджено низку об'єктів критичної інфраструктури, зокрема, теплові електростанції.

Через пошкодження важливих об'єктів наша влада вирішили припинити експорт електроенергії.

Пізніше - 17 жовтня - у Києві дрон супротивника влучив у житловий будинок, загинули п'ять осіб. Серед жертв є літня й вагітна жінки.

Вас також можуть зацікавити новини: