Росія атакувала Запоріжжя в ніч 3 травня / фото t.me/kurtievofficial

Російські війська у ніч проти 3 травня вдарили ракетами по Запоріжжю.

"Вночі ворог завдав два удари по цивільній інфраструктурі у Запоріжжі. Фахівці невідкладно приступили до ліквідації наслідків і надають всю необхідну допомогу постраждалим", - зазначив голова обласної військової адміністрації Юрій Малашко.

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв додав, що один будинок повністю зруйновано, ще у двох - сильні пошкодження, а у близько 40 - вибито вікна та пошкоджено дахи.

Відео дня
Росія атакувала Запоріжжя в ніч 3 травня / фото t.me/kurtievofficial

"Вночі путінські тварюки здійснили атаку на Запоріжжя. Знову під прицілом ворожих ракет опинилися мирні будинки одного з приватних секторів міста... Слава Богу, обійшлося без жертв і травмованих. На місці з ночі працюють міська аварійно-рятувальна служба, "Запоріжремсервіс" та волонтери", - зазначив він.

Росія атакувала Запоріжжя в ніч 3 травня / фото t.me/zoda_gov_ua

Атака 3 травня - подробиці

Нагадавши, у ніч проти 3 травня Росія запустила по Україні іранські дрони Shahed-136/131 та ракети. За даними Повітряних сил ЗСУ вдалося знищити 21 безпілотник з 26 випущених.

За інформацією голови Кіровоградської обласної Військової адміністрації Андрія Райковича, під час нічної атаки дронами росіяни вдарили по нафтобазі у Кропивницькому.

Як розповів представник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, вночі 3 травня дрони-камікадзе територією України російські війська запускали з Азовського моря і з аеродрому в Брянській області.