РФ знову атакувала українські міста / фото ua.depositphotos.com

Росія випустила по Україні у ніч на 3 травня 2023 року 26 ударних дронів "Shahed-136/131". 21 БПЛА вдалось знищити, йдеться у повідомленні Повітряних сил. 

Застосовано зенітне ракетне озброєння, авіацію та мобільні вогневі групи в зонах відповідальності повітряних командувань "Центр", "Схід" та "Південь".

Пуск іранських дронів-камікадзе було здійснено з з північного напрямку (Брянська область) та з півдня - східне узбережжя Азовського моря.

Відео дня

Удар Росії по Україні 3 травня - головне

Російські окупанти у ніч на 3 травня 2023 року атакували Київ дронами-камікадзе. В цей час у низці областей було оголошено повітряну тривогу

Над Києвом та областю було збито усі дрони. Попередньо повідомлялось, що РФ запустила баражуючі боєприпаси з різних напрямків.

Над Дніпропетровщиною збили сім іранських "Шахедів", проте один все ж прорвав ППО і вдарив по адмінбудівлі, спалахнула пожежа, проте, на щастя, обійшлось без постраждалих.

Масовані атаки РФ 2023 - головне

Це вже третя за рахунком повітряна атака російських військ за останні дні. 28 квітня 2023 року ворог випустив по Україні 23 крилаті ракети, 21 тоді вдалось збити. Решта, що прорвали ППО, вдарили по житлових будинках в Умані Черкаської області. Внаслідок ударів росіян загинуло понад 30 людей. 

Вж 1 травня РФ знову атакувала Україну 18 ракетами повітряного базування Х-101/Х-555, з них 15 вдалось перехопити в небі. Тієї ж ночі РФ завдала масованого удару по Павлограду, влучивши, зокрема, у промислове підприємство.

Нова тактика РФ, на думку експерта Олександра Коваленка, найімовірніше, пов'язана з прибуттям в Україну передових Patriot: "Завдяки цим розкриттям окупанти складають карту розміщення тих чи інших засобів ППО згідно з ешелонами і кількісному насиченню". 

Вас також можуть зацікавити новини: