ЗСУ успішно знищили БПЛА / фото t.me/dnipropetrovskaODA

Під час сьогоднішньої нічної атаки дронів-камікадзе по території України російські окупанти запускали БПЛА з Азовського моря та з аеродрому в Брянській області.

Речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону заявив, що противник часто завдає ударів саме з цього напрямку.

"Знищено 21 ударний дрон з 26. Атакували, звісно з двох напрямків ще до опівночі. Традиційно атакують з аеродрому Сеща Брянської області, це з півночі нашої країни, а також зі східного узбережжя Азовського моря. Саме звідти противник також часто завдає ударів", - розповів Ігнат.

За його словами, відпрацювали підрозділи зенітно-ракетних військ, авіація, мобільні вогневі групи всіх складових Сил оборони. 

"Навіть наша радіотехнічна бригада активно включається до боротьби саме з дронами-"шахедами". Ну, а також ППО інших складових Сил оборони... Дедалі більше вони долучаються до збиття "шахедів". Це надзвичайно важливо, тому що ми розуміємо, що зенітні ракети для нас це доволі цінне озброєння. Вони призначенні для збиття таких цілей як крилаті ракети, як авіація противника", - зазначив речник.

Він додав, що такі атаки дронів виснажують українську протиповітряну оборону. 

Нічна атака дронів

У ніч на 3 травня у низці областей України оголосили повітряну тривогу через атаку дронів. У Київській ОВА повідомили про роботу протиповітряної оборони.

Водночас керівник Офісу президента України Андрій Єрмак закликав не ігнорувати оповіщення про небезпеку, а спікер Одеської ОВА Сергій Братчук написав, що в Київській області працює ППО, в Одеській - "всі 4.5.0".

Пізніше стало відомо, що під час нічної атаки дронами росіяни вдарили по нафтобазі у Кропивницькому трьома безпілотниками.  

Вас також можуть зацікавити новини: