Експерт пояснив, який сенс у завданні точкових ударів по території Росії / скриншот

Політичний експерт Сергій Назаренко вважає, що завдання точкових ударів по території Російської Федерації може спонукати Захід звикати до того, що війна переходить на територію країни-агресорки. На цьому тлі надання Україні сучасної далекобійної зброї та винищувачів буде логічним кроком, а не чимось екстраординарним.

"В чому сенс точкових ударів по РФ? В тенденції, яка зʼявляється. Українці вже звикли до того, що в московії щось регулярно вибухає, як наприклад вчора в "Москва Сіті". Згадайте, як раніше ми раділи підірваному Кримському мосту, а коли його підірвали вдруге – вже таке. Про підрив башні "Федерація" в "Москва Сіті" забули вже зранку того ж дня. І це добра тенденція. Спочатку українці звикають до війни на території росії, потім звикнуть іноземні партнери, а потім і росіяни", – зазначив він у своєму дописі в Facebook.

Назаренко зауважив, що сам по собі підрив пари офісних приміщень російських міністерств, які є законною військовою ціллю, не створює значної військової переваги. Проте така "бавовна" поступово привчає наших західних партнерів до того, що "бити по території Росії кожного дня то є нормально".

Відео дня

"Війна – це гра, у яку грають удвох. Тож такі кроки логічно призведуть до того, що надання далекобійної високоточної зброї та F-16 не буде виглядати чимось екстраординарним, а просто буде черговим логічним кроком", – резюмував аналітик. 

Вибухи в Росії: останні новини

В ніч на неділю, 30 липня, у Москві пролунали вибухи. Внаслідок атаки було пошкоджено вежі "Москва-Сіті", зокрема ту вежу, де розташовано одразу декілька російських міністерств. У Росії традиційно звинуватили в атаці Україну. При цьому повідомлялося, що гучно було не лише у Москві – вибухи чули і мешканці населеного пункту Одінцово Московської області. 

Вдень того ж дня сталася пожежа в Брянській області – місцева влада заявила про атаку. Губернатор Олександр Богомаз звинуватив Україну в обстрілі Климовського району.

Вас також можуть зацікавити новини: