Дмитро Снєгірьов пояснив, чому росіяни переключилися з атак ракетами на дрони / скриншот

В останні місяці російські окупаційні війська стали застосовувати під час атак по Україні переважно безпілотники, тоді як раніше акцент робився на ракети. Такі зміни свідчать про те, що РФ переорієнтовує свою стратегію з ракет на масовані пуски дронів.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу FREEДОМ військово-політичний експерт Дмитро Снєгірьов. Він припустив, що нова стратегія окупантів може використовуватися у майбутньому під час масованих атак по українських обʼєктах критичної інфраструктури. 

"Дивимося на статистику використання БпЛА за вересень – 503. За жовтень статистика ще підбивається, але якщо говорити про активність БпЛА російської окупаційної армії, то за вересень вона вища в півтора раза, ніж попередні показники. Це свідчить про те, що основний акцент РФ буде переносити з крилатих ракет вартістю в кілька мільйонів доларів безпосередньо на масове використання БпЛА", – зауважив експерт. 

За словами Снєгирьова, ці 500 безпілотників обійшлися країні-агресорці в 15 мільйонів доларів. Ця сума становить вартість лише двох крилатих ракет, тому економічна складова для РФ все ж важлива – хоча б у аспекті труднощів із виробництвом крилатих ракет. 

"Попри всі повідомлення про те, що російський ВПК зміг наростити виробництво від 6 до 100 крилатих ракет різного виду базування, у Росії все ж є певні труднощі у постачанні комплектуючих, а саме мікрочіпів і мікроелементів виробництва передових країн світу", – резюмував Снєгірьов. 

Атаки РФ по Україні: останні новини

Протягом минулої доби ворог нещадно гатив по населених пунктах Херсонщини. Росіяни застосували по області рекордну кількість авіаційних бомб, скинувши на правобережжя 85 КАБів. Крім того, окупанти використовували два FPV-дрони та скинули з БпЛА інших модифікацій  22 осколкові боєприпаси.

Крім того, в ніч на 6 листопада росіяни атакували Одещину. В Одесі росіяни гатили по історичному центру міста. Пошкоджено Одеський національний художній музей

Речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що ціллю окупаційних військ РФ була припортова інфраструктура, яка розташована неподалік історичного центру Одеси. 

Вас також можуть зацікавити новини: