ЗМІ заявили про смерть українки, яку в РФ називають вбивцею Дугіної / exxpress.at

МВС Австрії не володіє інформацією щодо можливого вбивства Наталії Вовк, яку Росія "підозрює" у підриві автомобіля доньки ідеолога рашизму Дар’ї Дугіної.

Про це йдеться у відповіді міністерства на запит пропагандистського агентства ТАСС.

"Ми можемо повідомити, що такий випадок не відомий в Австрії. Тому ми не можемо підтвердити достовірність цієї інформації", - заявили правоохоронці.

Відео дня

Раніше інформацію про нібито насильницьку смерть Наталії Вовк поширили рашистські Telegram-канали з посиланням на австрійське видання Express.

Російські пропагандисти навіть опублікували нібито кадр з місця злочину, проте в мережі встановили, що фото - 2020 року і стосується геть іншого злочину та жертви.

Дочка Дугіна згоріла в машині: що відомо про те, що трапилося

Як повідомляв УНІАН, у Підмосков'ї підірвався автомобіль дочки російського філософа Олександра Дугіна - Дар'ї Дугіної - 29-річної журналістки і політолога. Дугіна загинула на місці. Інцидент стався ввечері, 20 серпня. Дугіна їхала на автомобілі Toyota Land Cruiser, коли під час руху машина підірвалася, в'їхала в огорожу і згоріла, а уламки розкидало по всій дорозі. 

Першою версією назвали вибух газового балона, проте зараз російські правоохоронці схиляються до того, що під дном авто спрацював вибуховий пристрій.

Крім того, знайомий загиблої і лідер громадського руху "Російський горизонт" Андрій Краснов заявив, що підірваний автомобіль належав батькові Дар'ї Дугіної. Він припускає, що метою був сам Олександр Дугін.

Потім стало відомо, що після загибелі дочки Дугіна в Росії вже почали погрожувати Україні. А сам творець "руського міра" потрапив до лікарні.

22 серпня ФСБ РФ оголосила про розкриття вбивства дочки головного ідеолога "русского міра"Олександра Дугіна. Там очікувано заявили, що вбивство спланували і скоїли українські спецслужби. За версією російської спецслужби, виконавиця вбивства - 43-річна громадянка України Наталія Вовк, яка заїхала в Росію в червні разом з 12-річною дочкою.

Вас також можуть зацікавити новини: