"Бавовна" в РФ не впливає на збільшення кількості ударів по Україні, каже Снєгирьов / фото Maxar

Військовий експерт Дмитро Снєгирьов вважає, що "бавовна" на території Росії, зокрема на військових об'єктах чи аеродромах в тилових регіонах країни-агресорки, ніяк не впливає на збільшення кількості ворожих ракетних ударів по території України.

В інтерв'ю ТСН він наголосив, що Росія давно стала на тактику ракетного терору. Агресорка буде дотримуватися її і надалі.  

"Ми з вами це спостерігаємо з жовтня. Незалежно, чи завдавалися удари по об'єктах військової інфраструктури в глибинних регіонах РФ, чи ні – Росія стала на тактику ракетного терору", – пояснив він.

Відео дня

За словами експерта, відповідно до військової доктрини РФ, завдання ударів по об'єктах критичної інфраструктури, житлової інфраструктури протилежної сторони є примусом до капітуляції. Через це ворог буде продовжувати використовувати цю тактику. 

Водночас Снєгирьов наголосив, що завдання ударів по об'єктах військової інфраструктури, зокрема по російських аеродромах "Дягілєво" і "Енгельс-2", а також летовищах в Курську та Брянську – це можливість знизити рівень ракетної загрози з боку Російської Федерації.

"Не випадково президент Володимир Зеленський заявив, що на терор ми будемо відповідати. Тобто безкарно ніхто не буде тримати під ракетним прицілом українські міста. Удар невідомими безпілотниками було завдано на день ППО Росії. Невідомі безпілотники уразили одночасно дві цілі: військову – безпосереднє місце зберігання ракет і літаків, і політичну – приниження РФ", – продовжив експерт.

Цими "бавовнами" росіянам наочно показали, що системи ППО, яка була б здатна захистити їхню територію від ударів, просто не існує. І це, на думку Снєгирьова, є основним демотивуючим фактором всередині самої РФ.

"Бо аеродром "Енгельс" входить до так званої ядерної тріади. Там базуються російські літаки, які здатні нести ядерний боєзаряд. Це сигнал росіянам про те, що якщо російське ППО не може прикрити такі стратегічні об'єкти, то говорити про можливість прикриття об'єктів критичної енергосистеми немає сенсу. Таке поняття як блекаут може бути наступним", – резюмував він.

"Бавовна" в Росії

В ніч проти 26 грудня 2022 року на аеродромі "Енгельс" в Саратовській області Росії пролунали вибухи. Військовий експерт Петро Черник вважає, що ця "бавовна" свідчить про нездатність Росії відповісти на серйозні виклики в сфері безпеки. 

Водночас журналіст Володимир Золкін з посиланням на джерела повідомив, що вибухами на території аеродрому стратегічної авіації "Енгельс" пошкоджено 5 бомбардувальників Ту-95. За його даними, в результаті "прильотів" ліквідовано 17 окупантів, ще 26 поранено (троє загарбників – у важкому стані).

Крім того, в ніч на 25 грудня у російському Курську в районі аеродрому сталася "бавовна". Очевидці заявляють про кілька вибухів.

Вас також можуть зацікавити новини: