База і вся зброя ПВК "Вагнер" перейшла на баланс Міноборони РФ - Фейгін

Найманці Пригожина переходять у "армію Шойгу", заявив російський правозахисник.

Міноборони РФ привласнило собі базу, техніку, озброєння ПВК "Вагнер".

Як заявив російський правозахисник Марк Фейгін в ефірі Еспресо, найманці Євгена Пригожина масово підписують контракти з міністерством оборони.

"У Росії повністю ліквідовано ПВК Вагнера. Забрано базу в Молькіно в Краснодарському краї, всю техніку, бронетехніку, озброєння, усі БК відправлено на баланс міноборони. Більша частина, наголошую, більша частина контрактників ПВК Вагнера підписала контракти з міноборони РФ і тепер вважається контрактниками міноборони РФ. Є щось саме в Білорусі, і це, безумовно, домовленість між Лукашенком, Пригожиним і Путіним. Але це все дуже непевно, і в разі чого їх дійсно до авантюри залучать, якоїсь провокації - а чого, там якісь зеки й головорізи", - наголосив Фейгін.

Російський опозиціонер додав, що Путіну буде вигідно, якщо "вагнерівці" наважаться атакувати Польщу зі сторони Білорусі. Таким чином, чужими руками Кремль нівелює загрозу зі сторони "вагнерівців".

"Бо якщо в цей заміс потраплять тисяча, чи дві, чи три, скільки їх там, кажуть, що до 5 тисяч певекашників, то двох зайців і вполює: померли героями і проблем уже нема", - зазначив адвокат.

Доля ПВК "Вагнер" - деталі

Раніше російська приватна військова компанія "Вагнер" призупинила вербування найманців.

ЗМІ писали, що Євген Пригожин вирішив ліквідувати ПВК.

Водночас були заяви, що ПВК "Вагнер" продовжила набір найманців у Росії всупереч заявам її ватажка.

Вас також можуть зацікавити новини: