Російські загарбники в Білорусі мають утримувати українських воїнів, які знаходяться на кордоні, вважає експерт / фото "ВоенТВ", Олександр Соц

РФ перекинула в Білорусь нові сили не для того, щоб вони йшли в атаку чи займалися диверсіями.

Ворожі сили мають таке "основне завдання - утримувати те українське угруповання, яке стоїть на кордоні", розповів військовий експерт Павло Нарожний в інтерв’ю ТСН.ua.

"Я думаю, що завдання цього угруповання (сил ворога - Ред.) не атакувати і навіть не робити якісь диверсії…", - заявив співбесідник.

Відео дня

На його думку, ці сили супротивника потрібні для того, щоб українських воїнів від білоруського кордону не перекинули на Кремінну, Бахмут та інші напрямки, де йдуть гарячі бої.

Співпраця РФ з Білоруссю під час війни в Україні - це треба знати сьогодні

РФ з Білорусі рано вранці 24 лютого здійснила повномасштабне вторгнення в нашу державу. Крім того, з Білорусі не раз обстрілювали українську територію.

Білорусь також прийняла російських мобілізованих, і там постійно проходять військові навчання.

Наприкінці грудня повідомлялося, що на білоруській території знаходяться понад 10 тисяч солдатів РФ. За даними Державної прикордонної служби України, тієї кількості військ, яку Росія зібрала в Білорусі, недостатньо для нового наступу. 

Пізніше стало відомо, що РФ перекинула в Білорусь низку партій військової техніки. 9 січня з'явилася інформація, що в Білорусі на ЖД/станцію "Барановичі-Поліські" прибув черговий ешелон з технікою та особовим складом російської армії.

Варто зазначити, що Україна працює над укріпленням кордону з Білоруссю.

Вас також можуть зацікавити новини: