Бійці нагадали, що кремлівський режим використовує мирне населення як "живий щит" / фото УНІАН (Андрій Марієнко)

Бійці російських добровольчих батальйонів, які воюють на боці України, знову звернулися до жителів Бєлгородської та Курської областей Росії. Людей закликали евакуюватися в безпечні райони або знайти притулок.

"У зв'язку з активізацією бойових дій на території Росії, Російський Добровольчий Корпус, Легіон "Свобода Росії" і Сибірський батальйон закликає мешканців Бєлгородської та Курської областей 15 березня залишатися в укриттях. Найкращим рішенням у ці дні буде покинути території Бєлгородської та Курської областей до завершення активної фази обмеженої військової операції", - йдеться в повідомленні РДК.

Водночас наголошується, що з 21:00 15 березня до 7:00 (за Москвою) 16 березня буде забезпечено гуманітарний коридор для охочих евакуюватися з території зони військових дій.

Відео дня

"Усім, хто не зможе скористатися гуманітарним коридором і вчасно залишити зону проведення обмеженої військової операції, рекомендуємо знайти надійне укриття, утриматися від прогулянок, уникати скупчення людей і техніки, за можливості залишатися вдома або в безпечних місцях", - вказала бійці.

Також у РДК нагадали, що кремлівський режим продовжує практику прикриття своїх військ мирним населенням як "живим щитом", що робить перебування людей на території Бєлгородської та Курської областей особливо небезпечним.

Рейди на територію РФ - останні новини

Російські добровольці закликали жителів Бєлгородської та Курської областей негайно евакуюватися, щоб не потрапити під удари. Також вони просять путінську владу не заважати людям, які тікають із небезпечних районів.

Крім того, у Бєлгороді позакривалися всі торгові центри. Підприємці кажуть, що це була "рекомендація" влади.

Зі свого боку добровольці повідомили про втрати противника і взяття полонених.

Вас також можуть зацікавити новини: