ЗСУ показали роботу українського бойового модуля "Шабля" / скріншот

Військовослужбовці Збройних сил України показали роботу українського бойового модуля "Шабля".

"У росомах з'явилася "Шабля" - український автоматизований дистанційно керований вогневий комплекс, призначений для стаціонарної установки на нерухомі об'єкти або спецтранспорт", - зазначили у Сухопутних військах ЗСУ, опублікувавши відео з роботою модуля.

Зазначається, що бійці назвали нового помічника WALL'Я!

"Координація вогню здійснюється за допомогою пульта управління, що дозволяє вести бій на відстані, зберігаючи життя оператора", - йдеться у повідомленні.

Війна в Україні - актуальні новини

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони нашої держави Кирило Буданов заявив, що українська сторона наближається до того, щоб з РФ було проведено обмін полоненими у форматі "всіх на всіх".

Командир батальйону "Сила свободи", підполковник НГУ Михайло Крижанівський розповів, що бої за Бахмут Донецької області тривають, вони дуже динамічні, найманці ПВК "Вагнера" кидає на штурми жінок.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що росіяни кардинально збільшили охорону Кримського мосту як на виїзді з тимчасового захопленого півострова, так і з боку РФ.