Ворог приділяє найбільше уваги атакувальним діям в районі Бахмута / фото УНІАН

Речник Східного угрупування військ Сергій Череватий заявив, що російські окупанти приділяють найбільше приділяє уваги своїм атакувальним діям в районі Бахмута Донецької області. Це місто є напрямком головного удару противника на сході України. 

"Ворог зосереджує тут основні свої зусилля, не шкодуючи особовий склад, та намагається прорватися. Бахмут – це символ незламності й бойового духу, майстерності українського війська", – зазначив Череватий в ефірі телеканалу "Еспресо".

Він наголосив, що зараз на Бахмутському напрямку потужно виконують свої обов'язки Збройні сили, прикордонні підрозділи та підрозділи Нацгвардії.

Відео дня

"За цю добу було знищено 119 ворогів, 163 зазнали поранень різного ступеня. Відбулося 103 обстріли й 25 боєзіткнень. І це не найбільші результати по втратах ворога. Кілька днів поспіль було знищено понад 200 ворогів.  Бахмут – це місто, де ворог найбільше приділяє уваги своїм атакувальним діям", – підсумував Череватий.

Ситуація на сході України

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що на сході нашої країни триває ворожий наступ. У деяких штурмових загонах ПВК "Вагнер" та підрозділах 2 армійського корпусу окупантів втрати становлять до 80% особового складу.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов зазначив, що російська армія несе найбільші втрати з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Бійці ЗСУ фіксують надзвичайне загострення в районі Бахмута, Вугледара та інших напрямків.

Водночас аналітики Інституту вивчення війни вважають, що продовження оборони Бахмута може створити сприятливі умови для майбутнього українського контрнаступу. Експерти додали, що рішення України захищати Бахмут, попри втрати, було стратегічно обґрунтованим кроком.

Вас також можуть зацікавити новини: