ЗСУ продовжують воювати за позиції на лівобережжі / фото 121 окремої бригади територіальної оборони

Збройні сили України продовжили бойові дії на лівому березі річки Дніпро 23 та 24 листопада. Наші захисники та окупанти мають деякі успіхи в районі села Кринки Херсонської області. 

Як повідомляє ISW з посиланням на російських блогерів, ЗСУ 23 листопада посилили атаки на лісовий масив поблизу Кринків, однак вже наступного дня підрозділи ворожих військ контратакували і вибили українських воїнів з цих позицій.

Відеозапис з геолокацією, опублікований 23 листопада, підтверджує, що обидві сторони змогли просунутись в межах Кринків. Аналітики припускають, що в населеному пункті продовжуються інтенсивні бої та позиції часто переходять "з рук до рук".

Відео дня

Попри це, українські військові підтвердили, що зберігають свої позиції на східному березі Херсонської області.

Війна в Україні - ситуація на Херсонщині

Військовий експерт Сергій Грабський пояснював, що ЗСУ намагаються розширити смугу розміщення і активні дії на лівобережжі, щоб максимально створити труднощі для окупантів в майбутньому. 

За даними ГУР, поява плацдармів ЗСУ на лівобережжі Херсонщини змусила росіян панікувати. Пізніше в ISW додали, що Міноборони Росії та російська політична верхівка докладають зусиль, щоб придушити істерику через українські операції на лівому березі Херсонської області. 

Вас також можуть зацікавити новини: