Українські війська намагаються розширити смугу розміщення / фото libkos

Військовий експерт Сергій Грабський розповів про нові успіхи Сил оборони України на Лівому березі Дніпра і ймовірні цілі на даному напрямку фронту.

"Українські війська намагаються розширити смугу розміщення і активні дії на лівому березі Дніпра для того, щоб максимально створити труднощі для противника в майбутньому. Противник, слідуючи такій дуже традиційній схемі, намагається утримати всі території, які зараз знаходяться під його контролем і таким чином він змушений розмазувати війська, тобто розподіляючи цю щільність сили засобів, яка у нього є наявності, на більш широкому фронті", - сказав він в ефірі.

За його словами, українські війська не концентруються на якійсь одній точці, а створюють постійний тиск на ділянках фронту, щоб дезорієнтувати або зменшити щільність військ РФ на запорізькому напрямку.

"Можемо запропонувати, що в разі успішного розвитку наступальних дій на лівому березі Дніпра і створення зони, яку російські війська не зможуть ліквідувати, в майбутньому можуть створитися умови, при яких українська армія може розвивати локальні наступальні дії саме з цього напрямку. Метою може бути максимально наблизитися до Криму, з якого здійснюється забезпечення російських військ, що діють в Північній Таврії. Тому наближення до Криму українських вогневих засобів серйозно вплине на можливість забезпечення угруповання противника, яке діє на північно-таврійському напрямку і тому це досить серйозна загроза", - заявив Грабський. 

Він зазначив, що Росія нервово реагує на спроби просування української армії на цьому напрямку.

"Говорити про якісь масштабні наступальні операції навряд чи доводиться на даний період часу. Але маючи можливість розширювати ці плацдарми, ми не можемо виключити ймовірність того, що при насиченні інженерною технікою українські війська не зможуть проводити наступальні операції на цьому напрямку. Мета - розрізання сухопутного коридору між окупованим Кримом і територією РФ, і воно може бути здійснено як на херсонському, на запорізькому, на вугледарському напрямках", - додав експерт.

Ситуація на Лівому березі Дніпра - деталі

Українські військові продовжують просуватися на Лівому березі Херсонської області. Зараз бої тривають біля села Кринки. Як повідомляють аналітики Американського Інституту вивчення війни, просування ЗСУ на Херсонщині підтвердили Російські мілблогери. За їх словами, наші війська змогли розширити зону контролю біля західної частини Кринок.

Поява плацдармів Збройних сил України на Лівобережжі Дніпра в Херсонській області стала для російських окупантів настільки несподіваною, що навіть частково викликає паніку.

Вас також можуть зацикавити новини: