Мер Охтирки Сумської області попередив населення, що о п'ятій ранку 26 лютого можливий артобстріл. Він закликав всіх спуститися до сховищ.

Про це йдеться у відеозверненні мера Охтирки Павла Кузьменка.

Він закликав жителів міста не ігнорувати тривожні сирени, адже наслідки можуть бути непоправними.

Відео дня

Кузьменко розповів, що багато людей прийшли до бомбосховища, розташованого під дитячим садочком. Згодом люди вийшли подихати свіжим повітрям, а в цей час почався артобстріл.

"Таким чином 18 людей поранені. Із низ двоє - тяжко поранені, зокрема двоє дітей, малих дітей, з проникаючими пораненнями грудної клітини. Дуже багато поранених з ураженням кінцівок. П'ятеро вбитих. І це через те, що комусь потрібно подихати. Ну виходьте по одному, по дві людини. А вам ще хочеться поговорити. Бережіть себе", — закликав Кузьменко.

Мер наголосив, що місто перебуває у ворожій облозі, але все ще під українським контролем. За його словами, о п'ятій ранку 26 лютого знову можливий артобстріл, тому Кузьменко закликав всіх знову спуститися до сховищ.

Водночас голова військової адміністрації Сумщини Дмитро Живицький заявив, що в містах області ситуація спокійна, хоч вони й оточені ворогом. Найскладніша ситуація у Конотопі, бо там по суті немає управління місцевої влади. 58 бригада, яка дислокувалася у Конотопі, відійшла з Сумської області. Місто боронить тероборона та поліція.

Окупанти захопили частину траси Київ-Москва і не дозволяють виїжджати туди цивільним і обстрілюють автівки, які намагаються виїхати на цю дорогу.

Живицький наголосив, що коли люди ховалися від обстрілів у підвалах церков, то саме священники УПЦ МП вели ворожу дезінформацію і розповідали, що війська тероборони начебто масово здаються росіянам. Очільник області запевнив, що має зафіксовані відеодокази цієї пропаганди, однак українські війська не здаються в полон і готові захищати батьківщину.