Бійці РДК демілітаризують зону біля українського кордону / фото РДК

Бійці "Російського добровольчого корпусу" (РДК) вірять у те, що вони зможуть дійти до російського Владивостока, відсуваючи лінію фронту від кордонів України.

"Я думаю, що рано чи пізно нам вистачить сил дійти до Владивостока", - заявив в інтерв'ю "Настоящему времени" начальник штабу РДК Олександр з позивним "Фортуна".

Саме таку відповідь він дав на питання журналіста, наскільки вглиб Росії вони готові просунутися, щоб відсунути лінію фронту від кордонів України.

Відео дня

При цьому боєць уточнив, що у них величезна кількість заявок на вступ до корпусу:

"Середньостатистичний відбір показує, що на одне місце у нас претендують близько 20 осіб, тобто з 20 осіб ми беремо одного в середньому. Але кількість заявок - це сотні людей. Це громадяни РФ, які перебувають на території РФ зараз, це громадяни РФ, які перебувають на території України, і це громадяни, які перебувають на території Євросоюзу, або Туреччини, або десь ще, які готові приїхати і вступити в корпус".

Також "Фортуна" запевнив, що бійці корпусу не воюють з мирними громадянами на відміну від армії РФ: "Наскільки мені відомо, при операціях РДК на сьогоднішній день поки не загинув жоден цивільний... Потрібно ще враховувати специфіку військової доктрини армії РФ і розуміти, що, якщо наші, наприклад, війська знаходяться в Новій Таволжанці, то не ми ж стріляємо по новій Таволжанці. Який сенс обстрілювати населений пункт, в якому наші хлопці? А армія РФ обстрілює свої населені пункти, абсолютно не соромлячись".

Як писав УНІАН, маріонетковий ватажок бойовиків " ДНР " Денис Пушилін розмріявся про захоплення України "хоча б по Дніпро". Він мріє, що українські війська будуть відсунуті "на 500 км від адміністративних кордонів нових регіонів".

Бої в РФ під Бєлгородом - новини

Нагадаємо, повідомлялося, що Нова Таволжанка в Бєлгородській області РФ, яку, згідно зі зведеннями Міноборони РФ, двічі відбили російські військові, вже кілька днів перебуває під повним контролем воюючого на боці України "Російського добровольчого корпусу", заявив командир РДК Денис Нікітін у відеозверненні.

7 червня повідомлялося, що в прикордонному Шебекіно (Бєлгородська область РФ) було знову "неспокійно". Російська влада заявила про десятки прильотів, у соцмережах публікували кадри наслідків ударів.