Цехоцький зазначив, що росіяни в Авдіївці мали перевагу / фото Telegram-канал Ганна Маляр

Російські окупанти застосували свою перевагу в артилерії та авіації в Авдіївці Донецької області. Оборона міста виконала своє завдання.

"В принципі все, абсолютно всі наші військові після того, як була команда на вихід з Авдіївки розуміють ситуацію, яка склалася, настрій піднявся незважаючи на те, що це наша територія, наше місто. Тобто вирівнявся фронт, війська в більш вигідній ситуації зараз знаходяться і тепер ми зможемо, скажімо, відчувати лікоть сусідів справа, зліва впевненіше", - розповів офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький в ефірі телеканалу "Еспресо".

При цьому він вказав, що росіяни в Авдіївці мали велику перевагу в артилерійських запасах і авіації.

Відео дня

"Це не могло не дати переваги в цьому питанні, але якою ціною. Ціна, яку вони заплатили, мабуть, відбивається на їхньому настрої, ми це теж чуємо по перехопленнях, що вони там між собою говорять", - зазначив офіцер.

Водночас він вважає, що виведення військ з Авдіївки було правильним рішенням, адже поставлене завдання було виконане.

Виведення військ з Авдіївки - головні новини

17 лютого Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський завив про виведення українських військ з Авдіївки. За його словами, окупантам зазнали значних втрат – як у живій силі, так і в техніці. 

У 3-й ОШБр кажуть, що з моменту передислокації бригади в Авдіївку, ворогові були нанесені чималі втрата - зокрема, понад 1500 убитими і понад 3500 – пораненими.

Пізніше в об'єднаному прес-центрі Сил оборони Таврійського напрямку повідомили, що за чотири місяці активної фази Авдіївської оборонної операції загальні втрати російських військ склали 47 186 осіб особовий склад.

Вас також можуть зацікавити новини: