Оборона Авдіївки триває, ЗСУ укріплюють позиції / фото Telegram / Віталій Барабаш

У мережі днями з'явилась інформація, що нібито окупаційна армія прорвалася у Авдіївку та просунулась на вулицях міста. Офіцер 59-ї бригади Сергій Цехоцький розповів, чи відповідають ці чутки дійсності.

"Як зайшли, так і вийшли. Хто зміг вийти. В таких випадках я з повагою ставлюсь до інститутів та експертів, але ми, як військові, рекомендуємо всім слухати офіційні зведення Генерального штабу. Це буде саме правильне рішення, яке в цій ситуації можна порекомендувати", - наголосив він.

Також військовий відповів на питання, чи є наразі ризик оточення міста та чи розглядається варіант виходу ЗСУ з Авдіївки.

"Ні, ні разу ще такого не було. На жодному рівні такі питання не обговорювались. Всі позиції гідно тримаються, ліворуч та праворуч. Позиції укріплюються, робляться нові пастки для ворога", - заспокоїв офіцер.

За словами Цехоцького, за чотири місяці в Авдіївці Росія поклала стільки ж солдат, скільки за 10 років в Афганістані втратив весь Радянський союз.

"За такий короткий проміжок часу на цьому напрямку було знищено дуже велику кількість живої сили... приблизно 14 тисяч осіб. Тільки на Авдіївському напрямку за 4 місяці. Це та кількість, яка загинула за 10 років в Афганській війні зі всього Радянського союзу, а тут тільки на одній ділянці", - наголосив військовий.

Оборона Авдіївки - останні новини

Голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш розповів, що ситуація біля Авдіївки загострюється, але комплекс "Царська охота" і вулиця Соборна під контролем українських сил. 

Очільник Авдіївської МВА зауважив, що зараз "в цілому ситуація дійсно дуже важка і складна", росіяни авіабомбовими ударами повністю стирають Авдіївку, як місто.

За підрахунками Oryx,  окупанти з початку наступу на Авдіївку Донецької області втратили 531 одиницю військової техніки. Водночас українські захисники - лише 43 одиниці.

Як розповіли у Генштабі, сили оборони протягом минулої доби відбили 10 атак противника в районах Степового, Авдіївки та ще 7 атак біля Первомайського та Невельського Донецької області.

Вас також можуть зацікавити новини: