Директор Defense Express Згурець заявив, що армія РФ вже рухається вулицями в зоні Авдіївки / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото wikipedia.org

Армія Росії за останні два дні змогла протиснути оборону Збройних сил України в Авдіївці: ворог має просування уздовж кількох вулиць, починаючи від Ясинуватської розв'язки та від "промки".

За даними військових аналітиків, окупанти намагаються заходити в місто. Про це заявив директор Defense Express Сергій Згурець.

"Є повідомлення від наших офіційних аналітиків, що російські війська роблять спроби заходити в Авдіївку", - акцентував він Еспресо.

Відео дня

За словами Згурця, ситуація є надзвичайно складною. За червоними стрілками, позначеними на карті, можна побачити, звідки саме окупанти намагаються пробитися в Авдіївку, вказав він. 

Червоні стрілки - напрямки, за якими РФ намагається потрапити до Авдіївки / фото Еспресо

Наразі ЗСУ намагаються максимально блокувати дії противника, однак окупантів навколо міста дуже багато. Це все ускладнює, прокоментував аналітик. 

Згурець сподівається, що армія України зможе вжити певних контрзаходів, щоб не пропустити Росію до міста. 

Зазначимо, що Генштаб ЗСУ вранці повідомляв, що окупанти найактивніше наступали на Авдіївському напрямку.

Армія Росії має рекордні втрати під Авдіївкою

За словами українського офіцера з 59-ї мотопіхотної бригади Сергія Цехоцького, армія РФ має рекордні втрати в районі Авдіївки. Військовий порівняв кількість ліквідованих росіян з показником, який мала Росія за десятиліття війни в Афганістані (ще за часів СРСР). Цехоцький зазначив, що свій рекорд у втраті людей Росія перевершила всього за 4 місяці боїв з Україною. 

Вас також можуть зацікавити новини: