Жданов оцінив ситуацію в Бахмуті / фото libkos

У Бахмуті Донецької області тривають важкі бої, лінія фронту потрохи просувається на захід. Водночас захопити місто-фортецю до Великодня росіяни не встигнуть. 

Про це в ефірі "24 каналу" заявив військовий експерт Олег Жданов. За його словами, в Бахмуті російські окупанти застосовують нову тактику, а вулиці міста переходять із рук у руки. 

Водночас експерт наголошує, що у ворожої армії немає піхотної переваги. Проте росіяни підтягнули до міста артилерію. Крім того, участь у бойових діях на тому напрямку тепер бере і 98 десантна дивізія.

Відео дня

"Вона починає активно брати участь у бойових діях. Вона координує свої дії на рівні з "вагнерівцями". Вони намагаються нанести дистанційне ураження наших військ, а потім уже штурмують наші позиції. Ситуація дуже складна, на межі критичної", – зазначив Жданов.

При цьому, на думку експерта, захоплення міста до Великодня – примарна перспектива для росіян. Він нагадав, що раніше "дедлайном" росіяни оголосили 30 березня, тепер – Великдень. Проте зробити цього ворог не втигне. На думку Жданова, проблема полягає в тому, що окупантів не можна зупинити, їх можна лише знищити.

"Це єдиний спосіб припинити атаки з боку російських окупантів. На жаль, ця десантна дивізія, що вводиться на Бахмутському напрямку, більшою мірою складається з кадрових військових, а це означає, що вона доволі боєздатна", – резюмував експерт.

Бої за Бахмут

Запеклі бої за Бахмут тривають декілька місяців. Командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що українські захисники виснажили "вагнерівців" у місті-фортеці. Він додав, що оборона Бахмута триває.

Про ситуацію в місті розповів і боєць п’ятого окремого штурмового полку ЗСУ Юрій Сиротюк, зазначивши, що у місті та на його околицях дуже гаряче. Водночас на напрямку, де перебуває його бригада, спроби росіян просунутися вперед були зупинені. 

Водночас ворог продовжує гатити по місту. Зокрема, російські окупанти знищують у Бахмуті висотки. На думку експерта Сергія Згурця, це повʼязано з тим, що окупанти хочуть ускладнити оборону для ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: