У Бахмуті продовжуються жорсткі бої / фото ua.depositphotos.com

Наразі бойові дії у Бахмуті відбуваються вздовж залізничного шляху. Він умовно ділить місто навпіл.

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі телеканалу "Еспресо" пояснив, що росіяни намагаються знищувати висотки з артилерії, щоб ускладнити оборону ЗСУ на цих позиціях.

"Тривалий час бойові дії в Бахмуті ведуть штурмові десантні підрозділи російських військ у взаємодії з вагнерівцями. Ситуація в Бахмуті є складною. Бойові дії відбуваються вздовж залізничного шляху, який ділить Бахмут з півночі на південь. На сході міста є сіра зона, де активно діють наші військові та російські підрозділи. За цим залізничним шляхом розташовано міський квартал з високими забудовами, де укріплені наші позиції", - зауважив Згурець.

Відео дня

Експерт заспокоїв, що логістичне забезпечення Бахмута зберігається.

"Але навколо Богданівки й Хромового ворог поновив дії, щоб ускладнити постачання для наших військ. Головним шляхом забезпечення міста є дорога Іванівське - Костянтинівка", - додав він.

Бої за Бахмут - що там відбувається

Український офіцер розповів, що трупи окупантів на Бахмутському напрямку лежать у кілька шарів.

Як заявив Командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський, окупанти перейшли до нової тактики. Зокрема, вони продовжують знищувати Бахмут, намагаючись захопити місто.

"Ворог перейшов до так званої "сирійської" тактики випаленої землі. Знищує будівлі та позиції ударами авіації і вогнем артилерії", - сказав Сирський.

Вас також можуть зацікавити новини: