Жданов розповів про вплив штурму Соледара на ситуацію в Бахмуті / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Військовий експерт Олег Жданов заяив, що ситуація з обороною Бахмута Донецької області, який українські військові героїчно тримають уже півроку, є важкою, але більш-менш стабільною. Він наголосив, що є низка факторів, які сприяють Силам оборони в боротьбі за місто-фортецю. 

В інтервʼю ТСН Жданов зазначив, що навіть рельєф місцевості в районі Бахмута допомагає українським військовим обороняти місто та завдає труднощів російським загарбників. Крім того, Бахмут більший за Соледар, на якому нині зосередили зусилля окупанти. 

Водночас експерт додав, що навіть захоплення Соледара окупантами створить лише загрозу спроб оточення Бахмута, однак не саме оточення міста.

Відео дня

"Вони можуть зробити уступ у нашій обороні, рухаючись у напрямку Словʼянська. Але в нас є вибудуваний рубіж оборони на Донецькому каналі. Через канал техніка точно не пройде, і по воді в пішому порядку особливо не будеш наступати. Якщо вони спроможуться взяти Соледар, з Бахмута ми можемо наносити флангові удари, оточуючи російське угруповання в Соледарі", – вважає Жданов. 

За його словами, можлива втрата Соледара не дає явних переваг російській армії. Утримання міста означатиме збереження лінії фронту і руйнування політичних планів Пригожина та Кадирова, який останнім часом заліг на дно, розуміючи, що у разі провалу в Соледарі всі "заслуги" перед Путіним можуть обвалитися в один момент.

При цьому, через концентрацію зусиль окупантів на Соледарі натиск російських військ в районі Бахмута знизився.

"Частина артилерії відійшла під Соледар, кількість нальотів зменшилася. Там (під Бахмутом – ред.) ситуація важка, але більш-менш стабільна",  – зазначив Жданов.

Штурм Соледара російськими окупантами: останні новини

Офіцер першої окремої бригади спецпризначення імені Івана Богуна Тарас Березовець заявив, що вся еліта російської армії, яка намагалася захопити Бахмут, перекочувала під Соледар. Він зазначив, що тиск на Бахмут суттєво зменшився, на Соледар – відповідно зріс

Журналісти CNN зазначають, що ЗСУ продовжують вести запеклі бої за Соледар, ознак відступу не спостерігається. Кореспонденти заявили, що підтримують зв'язок з українським солдатом, який прямо зараз знаходиться в Соледарі. Він також спростовує заяви росіян про нібито повний контроль над містом.

Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що в Соледарі, де точаться важкі бої, наразі перебуває понад півтисячі цивільних. Здебільшого це люди старші 50 років.

Вас також можуть зацікавити новини: