Сунак пообіцяв підтримувати Україну і в 2023 році \ president.gov.ua

Прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак пообіцяв збільшити військову допомогу Україні наступного року.

Про це він сказав у промові на банкеті лорд-мера Лондона.

Відео дня

"Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Наступного року ми збережемо або навіть збільшимо нашу військову допомогу. Ми надамо нову підтримку протиповітряній обороні, щоб захистити український народ і критично важливу інфраструктуру, на яку він покладається. Захищаючи Україну, ми захищаємо себе", — сказав Сунак.

Він назвав головними викликами для Британії дії Росії та Китаю, і допомога Україні це один зі способів протистояти їм.

"По-перше, підтримуючи Україну, ми також активізуємо наші європейські відносини для подолання таких викликів, як безпека та нелегальна міграція. По-друге, ми розглядаємо Китай у більш довгостроковій перспективі, зміцнюючи нашу стійкість і захищаючи нашу економічну безпеку", - зазначив британський прем'єр.

Також Сунак звернув увагу на терористичні методи, до яких вдається Росія у війні проти України.

"У Києві я побачив, як увага Росії зміщує фокус від кровопролитних зіткнень на полі бою до жорстокого поводження з цивільним населенням. Це було зафіксовано у зруйнованих будівлях і купах уламків, що лежать на вулицях, в розповідях перших рятувальників, яких я зустрів у звільненому Херсоні, від катівень до мін-пасток, залишених у дитячих іграшках. Поки світ збирається разом, щоб подивитися чемпіонат світу з футболу, я бачив, як вибуховий пристрій був захований у дитячому футбольному м'ячі - з метою перетворити його на зброю війни", — сказав Сунак.

Допомога Британії Україні

19 листопада прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак відвідав Київ. Тоді він анонсував військову допомогу на 50 мільйонів фунтів. У пакет увійдуть 120 спеціальних зенітних гармат, а також радіолокаційні станції.

25 листопада вперше в Україну прибув й глава МЗС Британії. Він зустрівся з українським керівництвом і анонсував новий пакет допомоги.

Нещодавно Велика Британія передала Україні три гвинтокрили Sea King та 10 000 артилерійських снарядів. 

Вас також можуть зацікавити новини: