Фесенко впевнений, що продовжити тривалу війну можемо тільки за допомогою союзників / колаж УНІАН, фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха, УНІАН

Український політолог Володимир Фесенко заявив, що треба готуватися до складних сценаріїв війни: вона може розвиватися етапами, а в ній можуть бути паузи.

"До цього треба ставитися спокійно, а не сприймати як зраду, як капітуляцію. Просто ми воюємо з ворогом, ресурси якого - людські, економічні, фінансові – в кілька разів перевершують наші. Арсенали наших партнерів, як з'ясувалося зараз, також вичерпуються. Один з уроків нинішньої війни - заходу треба швидше відновлювати військову промисловість, тому що інакше будуть проблеми не тільки у нас, але і у них", - сказав він в інтерв'ю УНІАН.

За його словами, ситуація складна і вже очевидно, що війна може бути тривалою.

Відео дня

"Це один із сценаріїв. Продовжити тривалу війну можемо тільки за допомогою союзників. Якщо ресурси такої допомоги будуть меншими або недостатніми, то нам доведеться робити певну паузу і домовлятися про припинення бойових дій. Тобто, перепочинок може знадобитися не тільки Росії", - розповів експерт.

Фесенко впевнений, що такий сценарій не буде хорошим для нас, але і не найгіршим.

"Треба буде правильно використовувати цю паузу, щоб не дати росіянам зібратися з силами. Треба зосередитися на ефективності наших дій, щоб використовувати зброю, БПЛА для знищення важливих об'єктів ворога. Дивно, коли ми просто радіємо тому, що, по суті, безрезультатно запускаємо БПЛА по Москві. Ми витрачаємо сотні тисяч доларів лише на те, щоб налякати? Це ставка на ефектність, а не на ефект. Що не скажеш про удари по Криму - там ефект є", - додав він.

Війна в Україні - останні новини

Оперативна обстановка на Сході та Півдні України залишається складною, ворог наступав на кількох напрямках. Про це повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України. Зазначають, що протягом доби сталося 72 бойових зіткнення.

Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що зараз російські терористичні війська втратили ініціативу на полі бою, проте все ж продовжують здійснювати спроби наступів. 

Вас також можуть зацікавити новини: