Путін – небезпечна людина, зазначив Жирнов / фото REUTERS

Президент Російської Федерації Володимир Путін – небезпечна людина, яка діє під впливом емоцій. Він цілком може застосувати ядерну зброю.

Таку думку висловив екс-співробітник КДБ та Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Жирнов, який особисто знав ще молодого Путіна.

"Я думаю, що у тій ситуації, в якій Путін зараз перебуває, він може це зробити. Я боюся, що він може це зробити, – зазначив він. – Проти Путіна коаліція стоїть ще сильніша, ніж проти Гітлера. Сумарний військовий потенціал США і НАТО в рази перевищує сумарний потенціал РФ та навіть трошки перевищує її ядерний потенціал. Не весь ядерний потенціал Росії, який оцінюється у трохи більше шести тисяч боєголовок, реально боєздатний".

За словами Жирнова, познайомився він з Путіним у 1980-му році, коли той його допитував:

"Мені він тоді здався людиною, яка впивається своєю владою, і який дуже сильно хотів підвищитися на посаді, і тому "пришити" мені справу. Йому це не вдалося".

Жирнов додав, що у 1984 році вони разом з Путіним стали студентами Червонопрапорного інституту імені Андропова КДБ Росії, де готували фахівців для зовнішньої розвідки.

"Після навчання Путіну дали характеристику, що це людина, яка може під впливом емоцій ухвалити рішення, що буде небезпечним для нього та для служби. І його на службу у зовнішню розвідку не взяли... Ця характеристика підтверджується зараз. Путін – дуже небезпечна людина, яка діє під впливом емоцій", – додав екс-співробітник КДБ і Служби зовнішньої розвідки РФ.

Ядерна зброя РФ: наскільки серйозні загрози Путіна

Востаннє президент РФ Володимир Путін погрожував Україні та світу застосуванням ядерної зброї під час свого екстренноого виступу 21 вересня. Крім оголошення часткової мобілізації в РФ, він сказав наступне:

"Всім, хто намагається шантажувати нас таким чином, повинні знати, що роза вітрів може розвернутися і в їхній бік".

Українські військові експерти вважають, що загрози ядерною зброєю з боку Путіна – це шантаж, який націлений на схиляння України прийняти умови РФ. 

Водночас від іноземних експертів все частіше звучать побоювання, що Путін "загнаний у кут", він не збирається йти на деескалацію та може застосувати ядерну зброю.