Україна чекає на ЗРК Patriot / ілюстрація REUTERS

Передані Україні американські зенітні ракетні комплекси Patriot не зможуть збивати російські бомбардувальники над Каспійським морем.

Таку заяву зробив військовий експерт Олег Жданов: "Якщо ми говоримо, що літаки противника роблять пуски ракет з акваторії Каспійського моря, туди ми ніяк і нічим не дістанемо".

За його словами, тактико-технічні характеристики ЗРК Patriot схожі з характеристиками комплексів С-300: дальність виявлення цілей - 250-300 кілометрів, дальність ураження цілей - до 100 кілометрів.

Відео дня

"Patriot краще за С-300 тим, що у нього можливості з виявлення та ураження цілей набагато вищі. Ракети і радіолокаційна станція більш технологічні і сучасні, час реакції на появу цілі набагато менший, ніж у С-300", - зазначив Жданов.

ЗРК Patriot для України - актуальне

Раніше представник командування Повітряних сил Збройних сил Юрій Ігнат заявляв, що системи ППО Patriot та SAMP-T зможуть збивати російську авіацію на великих відстанях.

Днями Financial Times писали, що Україна вже могла передати одну з двох обіцяних систем ЗРК Patriot.

За словами голови Об'єднаного координаційного прес-центру Сил охорони і оборони півдня Наталії Гуменюк, під час останньої масованої ракетної атаки 9 березня Росія шукала систему Patriot на території України.