Росія шукає способи виявити українську ППО / фото REUTERS

9 березня Росія здійснила декілька хвиль ракетних обстрілів, щоб виявити систему ППО Patriot на території України.

Як заявила керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил охорони та оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, Росія пробує нову тактику під час масованих обстрілів.

"Ми розуміли й очікували накопичення сил і засобів, відстежували ретельно дії ворога і розуміли, що готуються хвилеподібні атаки. Але, нагадаю, ми всі були готові до того, що вони будуть вишукувати нову тактику дій, в тому числі протидію нашій ППО", - зазначила вона.

Відео дня

Гуменюк пояснила, що окупанти іранськими дронами спершу намагалися виявити пункти української ППО, потім був масштабний ракетний удар, після нього за допомогою БПЛА росіяни хотіли подивитися наслідки обстрілу і насамкінець був удар балістичними ракетами.

"Цілком очевидно, що таку тактику ворог використовував для того, щоб бодай якісь перемоги собі приписати. І перевірити нашу готовність на них реагувати. Чималу роль у цьому зіграла така попередня інформація про те, що вже Україна споряджена системами типу Patriot. І вони намагалися переконатися, чи воно так насправді", - додала речниця.

Системи Patriot для України - головне

Видання Financial Times написало, що Україна вже нібито отримала одну з систем Patriot. Зазначалося, що передану систему просто ще не застосовували на полі бою. У ЗСУ спростували дану інформацію.

На території США бійці ЗСУ в січні розпочали навчання на системах Patriot.

Вас також можуть зацікавити новини: