За Бахмут точаться важкі бої / фото УНІАН

Вже кілька місяців Росія перекидає свіжі сили на Бахмутський напрямок з метою захопити місто Бахмут. Та ЗСУ ефективно відбивають атаки рашистів на місто-фортецю. Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко пояснив, чому для окупантів такий важливий згаданий населений пункт.

В інтерв'ю "Обозревателю" він наголосив, що Бахмут має велике значення з воєнного погляду, оскільки там важлива дорожня розв'язка:

"Якщо захопити Бахмут, це дасть перспективу йти на Часовий Яр, Слов'янськ та Краматорськ".

Відео дня

Та є й інші причини, з який Росія хоче захопити Бахмут та Соледар. За словами аналітиків, у Соледарі окупантів приваблюють поклади солі та гіпсу, а в Бахмуті – вугілля.

"Якщо ми втримаємо Соледар, ворог не зможе реалізувати й інший варіант захоплення того ж таки Бахмута шляхом його оточення", - підсумував Романенко.

Бої за Бахмут та Соледар

Нагадаємо, наразі найзапекліші бої тривають за Бахмут та Соледар. Росія перекинула туди величезні сили, щоб окупувати міста. Та ЗСУ дають гідну відсіч противнику. Нагадаємо, у Бахмуті окопи та лісосмуги всіяні трупами російських загарбників.

Напередодні ввечері російські окупанти заявили, що захопили Соледар. Ці повідомлення вже спростували у ЗСУ й закликали дочекатися повідомлення Генштабу. Наразі за місто точаться важкі бої.

Своєю чергою, аналітики Інституту вивчення війни теж заперечили захоплення Соледара путінськими військовими й наголосили: "Навіть приймаючи за чисту монету найамбітніші претензії росіян, взяття Соледара не передбачає негайного оточення Бахмута".

Вас також можуть зацікавити новини: