Україна просить у США надати ракети ATACMS / скріншот

Військовий експерт Олег Жданов назвав дві ймовірні причини, через які західні партнери не передають Збройним силам України ракети ATACMS, здатні вражати цілі на відстані до 300 кілометрів.

"Ми вже півроку б'ємо у дзвони, просимо, благаємо, випрошуємо ці оперативно тактичні ракети. На превеликий жаль, вони нам їх не дають", – заявив він.

Експерт не став прогнозувати, коли передача все ж може відбутися: "Коли дадуть, дуже важко сказати".

Відео дня

Говорячи про причини, через які ЗСУ не отримують ракети такого типу, Жданов зазначив наступне:

"Ми ведемо досить успішно бойові дії, немає проблем з розгромом російської армії. Так, у нас є труднощі з цим, але особливих проблем немає, ми все одно громимо, перемелюємо російську армію. Може бути, саме тому і не поспішають нам давати ці ракети. Може бути, тому що не можуть отримати від нас якісь залізобетонні гарантії, що ці ракети не полетять по території Російської Федерації".

Чи отримає Україна ракети ATACMS: прогнози

Раніше військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко зазначав, що після масованих ударів Росії по Україні в Білому домі ухвалять важливе рішення надати Україні ракети ATACMS.

Військовий експерт Сергій Грабський також висловлював надію, що атакою 10 жовтня РФ "закрила питання" з постачанням ракет ATACMS.

Тим часом офіційні особи США стверджують, що Україні зараз нібито вистачає й інших снарядів.