Україні потрібні далекобійні ракети ATACMS / скріншот

Конгрес США та Пентагон згодні надати Україні далекобійні ракети ATACMS, які здатні вражати цілі на відстані до 300 кілометрів.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в інтерв'ю УНІАН.

За його словами, на цей час у ВСУ немає ракетного озброєння, яким з позицій в Запорізькій, Херсонській або Миколаївській області можна було б вдарити по Кримському мосту.

"Вже досить давно ведуться розмови про надання Україні ракет оперативно-тактичного рівня – ті ж ATACMS, наприклад, – які б дозволили ЗСУ завдати подібного роду удар, в незалежності від просування в глиб Херсонської або Запорізької області. Тому що, 300 кілометрів-цілком достатньо для подібного роду удару з нинішніх позицій ЗСУ", – заявив експерт.

Коваленко висловив сподівання, що після останніх масованих ударів Росії по Україні в Білому домі ухвалять важливе рішення надати Україні ракети ATACMS:

"Оскільки ми знаходимося в ситуації, коли можемо надавати досить ефективний вплив на передові підрозділи російських окупантів і їх навколопередові ресурси. І наші партнери прекрасно розуміють, що цей період пройдено, настав період, коли ми повинні чинити тиск на глибокий тил. Чинити тиск на глибокий тил, не маючи в наявності ракетного озброєння, здатного вражати об'єкти на відстані 150 кілометрів і більше, ми не зможемо. Білий дім поки в роздумах. Я все-таки сподіваюся, що в Білому домі після цієї низки терористичних актів з боку Росії буде ухвалене рішення про надання".

Далекобійні ракети ATACMS для України

Нагадаємо, раніше в Офісі президента заявили, що Україна і США ведуть переговори щодо надання далекобійних ракет для HIMARS, і передати їх зможуть вже цього року.

Як зазначив військовий експерт Сергій Грабський, масована ракетна атака по Україні 10 жовтня "закрила" питання з постачанням ракет ATACMS для ЗСУ.

Обозреватель Коваленко заявляв, що Україні потрібні далекобійні ракети ATACMS для знищення військових об'єктів на території Росії,