ЗСУ отримають нове озброєння / скріншот

Масований ракетна атака по Україні, як була 10 жовтня 2022 року - це звична тактика РФ, яку вона застосовує давно.

Військовий експерт Сергій Грабський в ефірі FREEДОМ відзначив ефективну роботу української ППО і спрогнозував поставку нашій країні далекобійних ракет для HIMARS.

Так, за його словами, нам потрібна будь-яка зброя, яку нам можуть на сьогодні надати. Адже легше знищити загрозу в початковій фазі, в момент завантаження, підготовці до запуску, ніж ліквідувати наслідки. 

"Виходячи з тих завдань, які ми вирішуємо, нам необхідні системи залпового вогню, артилерія, - саме цей тип зброї на сьогодні вирішує понад 80% завдань вогневого ураження в бою. Нам потрібна Авіація. Нам потрібен весь спектр броньованої техніки: починаючи від танків, як ударної сили, і закінчуючи броньованими евакуаційними машинами - тому що втрати при наступі були, є і будуть. Залежно від наявності такої техніки ми можемо врятувати життя наших поранених бійців. Нам необхідні системи протиповітряної оборони як для прикриття наступаючих військ, так і для прикриття міст і сіл. Не можна виключати також і протикорабельні системи, включаючи і кораблі. Тому що "Нептуни" - це добре! Вони допомагають нам тримати на відстані противника. Але без фізичного наближення до носіїв крилатих ракет, без їх фізичного знищення усунути загрозу не вийде. Що стосується залпового вогню, я думаю, що тепер не виникне питань з постачанням Україні систем залпового вогню дальнього радіуса дії - в цьому випадку ми говоримо про ракети для HIMARS, які будуть бити на відстані до 300 км (ракети ATACMS). Я думаю, що тепер ми отримаємо і більш потужні ракети, які будуть бити на відстані до 500 км, виходячи з тих руйнувань, які ми понесли, і які справили враження на весь цивілізований світ", - зазначив експерт. 

Масові ракетні удари РФ по Україні

Як повідомляв УНІАН, вчора вранці, 10 жовтня, російські окупанти завдали понад 84 ракетних та авіаційних ударів по території України. Зокрема, удари були зафіксовані у Вінницькій, Львівській, Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській, Тернопільській, Житомирській та Київській областях. 

За даними Генерального штабу Збройних сил України, вранці 10 жовтня Росія випустила по Україні 84 ракети, 56 з них були знищені.

Через ракетні обстріли Україна ввечері, 10 жовтня, припинила експорт електроенергії, щоб стабілізувати власну енергосистему.

В результаті масованого ракетного удару 10 жовтня постраждала інфраструктура понад 30 населених пунктів.

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій повідомили про 19 загиблих і 105 травмованих українців внаслідок вчорашньої масованої ракетної атаки Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: