Україна просить у США надати ракети ATACMS / скріншот

Сполучені Штати Америки не дають Збройним силам України далекобійні ракети ATACMS до пускових установок HIMARS, зокрема, через розбіжності з приводу нанесення ударів по цілях в тимчасово окупованому Криму.

Про це пише Wall Street Journal з посиланням на слова представника Конгресу США.

Офіційні особи США стверджують, що Україні зараз нібито вистачає і інших снарядів.

Відео дня

Наприклад, високопоставлений представник Міноборони США Лора Купер заявила, що ЗСУ "достатньо". існуючої комбінації HIMARS і ракет GMLRS:

"Ми думаємо, що вони можуть вразити переважну більшість цілей, включаючи ті, що в Криму. І для ясності: Крим – це Україна"

Також наголошується, що США можуть не передавати Україні ракети ATACMS у зв'язку зі скороченням запасів. Нібито нещодавно комітети палати представників і Сенату на закритому засіданні поставили до відома, що надання ракет може зашкодити військовій готовності.

Далекобійні ракети ATACMS для ЗСУ

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США ще не схильні передати українським військам далекобійні ракети ATACMS до пускових установок M142 HIMARS, M270 MLRS і MARS II з дальністю польоту до 300 кілометрів.

Відповідаючи на питання, чому Вашингтон не дає ЗСУ ракети ATACMS, Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Штати постачають Україні озброєння, яке "дуже, дуже ефективно" на полі бою, і що "справа не тільки в обладнанні, яке у вас є".

Також повідомлялося, що Україна зробила запит на передачу 300 км ракет ATACMS з умовою, що узгоджуватиме з Вашингтоном всі удари по ворогу.