ЗСУ чекають від США далекобійні ракети ATACMS / фото US Army

ЗСУ не завдають удари по території Російської Федерації, тому що до цього не готові міжнародні партнери України.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов.

"Кон'юнктура міжнародної політики залежить не від нас. Наші партнери на сьогоднішній день не готові, щоб ми вели вогонь по території Російської Федерації, – зазначив він. – З боку видніше. І тому на сьогоднішній день, я так розумію, на прохання наших партнерів ми не наносимо удари по території РФ".

"Ось дивіться, ніхто ж нічого не сказав з приводу того, що ми обстрілюємо Крим. Чому? Тому що це наша територія, і ми будемо її звільняти. Але на сьогоднішній день наші партнери не готові до того, що ми будемо наносити удари по території Росії, і не готові до того, щоб офіційно назвати війну війною. Це у тому числі пов'язано з країнами, які не визначилися. Такі, як Китай та Індія. Особливо Індія. Вона – старий друг і соратник Радянського Союзу, і у спадок вона дуже багато співпрацює з Російською Федерацією", – додав Жданов.

Ще однією причиною, по якій Україна не б'є по РФ, експерт назвав відсутність відповідного озброєння у потрібній кількості. За його словами, теоретично вражати об'єкти в Росії могли б комплекси "Точка У", "Гарпун" і "Нептун", які є в України, але цього недостатньо.

Далекобійні ракети ATACMS

Нещодавно повідомлялося, що США все ще не схильні надати Збройним силам України далекобійні ракети ATACMS, які вони запитували протягом декількох місяців.

Представники української влади вже неодноразово зверталися до міжнародних партнерів з приводу необхідності отримання Україною ракет ATACMS, які призначені для знищення певних об'єктів на відстані до 300 кілометрів. Саме ці ракети могли б у перспективі вражати військові об'єкти на території РФ.

Війна в Україні: останні новини

Нагадаємо, 24 лютого Росія вторглася в Україну без оголошення війни. Армія РФ цинічно атакувала військові та цивільні об'єкти. Як повідомляло Міністерство внутрішніх справ України, через окупантів вже загинули понад 7 тисяч українців.

За даними генерального штабу ЗСУ, загальні бойові втрати Росії станом на 27 вересня орієнтовно становлять близько близько 57 тисяч 750 осіб.

21 вересня президент Росії Володимир Путін під час свого екстреного звернення офіційно оголосив часткову мобілізацію до росіян. За деякими даними, Кремль збирається призвати до 1,2 мільйона солдатів.