Військовий аналітик Селезньов висловився про "мішанину" у заявах щодо Авдіївки / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Розуміти реальну картину в Авдіївці - принципове питання, бо від вірної оцінки обставин залежить військове рішення.

Про це заявив військовий аналітик Владислав Селезньов 24 Каналу, обурившись: "Де правда?", коли йдеться про Авдіївку. 

Міська влада заперечує вуличні бої в районі Авдіївки, тоді як військові та оглядачі "кричать" про них, акцентував він. 

Відео дня

"Де правда? Питання принципове, бо від вірної та раціональної оцінки ситуації на полі бою залежить рішення, які потрібно ухвалювати тут і зараз", - наголосив Селезньов.

За його словами, в районі Авдіївки боєм вирішується доля кожного будинку: Росія постійно збільшує тиск, залучає до штурмів своїх людей та артилерію, щоб пройти вперед. 

Він також висловися щодо "дороги-життя", яку хоче взяти під вогневий контроль Росія. 6 лютого аналітики Defense Express акцентували - під загрозою транспортний коридор через Ласточкине до Авдіївки. Це фактично єдиний логістичний шлях, який веде до міста, казав Сергій Згурець. 

На думку Селезньова, очевидно, що Росія дійсно прагне перерізати ключову трасу. Вона з'єднує Авдіївку з великою землею, і якщо її втратити, оборона міста значно ускладниться.

За його словами, досвід російсько-української війни вже неодноразово ставив ЗСУ в такі ситуації. "Отже, рішення мають бути максимально раціональними та вчасними, щоб реалізувати ключову місію - зберегти життя та здоров'я наших військовослужбовців", - підкреслив він.

Цього досягнути неможливо, поки немає ясності про Авдіївку, акцентував він. 

Що кажуть військові та влада про Авдіївку

5 лютого очільник аналітичної компанії Defense Express Сергій Згурець повідомив, що Росія має успіхи під Авдіївкою: через погану погоду наші артилерія та розвідка не мали гарної видимості - Росія скористалася цим та просунулася на північ в районі Авдіївки. За даними Згурця, окупанти зайшли на деякі вулиці міста. 

В цей же день очільник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш спростував дані про просування військ РФ на вулиці Авдіївки. За його даними, окупанти зайняли кілька будинків в районі дачного масиву поряд з містом. Про вуличні бої не йдеться, стверджував він.

Водночас екс-командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий вважає, що якщо Росія дотисне Авдіївку, то потім піде на Купʼянськ (Харківська область).

Вас також можуть зацікавити новини: