Зараз епіцентр боїв за Авдіївку зсунувся на північ, росіянам вдалося зайти на вулиці, каже Сергій Згурець / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Епіцентрів боїв за місто Авдіївка зсунувся на північну частину міста: окупантам вдалося зайти на вулиці - тепер вони створюють ризик трасі, яка є важливим логістичним маршрутом для військ України. 

Про це заявив очільник Defense Express Сергій Згурець Espreso, посилаючись на дані своїх аналітиків. За його словами, там зараз важко - кількість боїв збільшилася по всьому периметру навколо Авдіївки. 

Раніше ЗСУ утримували окупантів біля північних підступів до міста, в районі Степового, але тепер бої розгорнулися між Коксохімом та самою Авдіївкою, вказав він. Схоже, Росія змогла скористатися поганою погодою, у яку наша артилерія працювала менше, щоб пройти далі, заявив Згурець (зайти на вулиці на півночі міста).

Відео дня

"Ворог у вихідні дні здійснив певне просування, використовуючи погану погоду, через яку розвідка була ускладнена, артилерія працювала менше", - уточнив він.

У Defense Express кажуть: росіянам залишається десь півтора кілометра або менше до основної траси, яка вважається головним шляхом до Авдіївки. 

За словами очільника інформаційно-консалтингової компанії, Росія має перевагу у силі та техніці та тисне на оборону ЗСУ, хоча армія України намагається вибити окупантів з зайнятої ділянки.  

"Найскладніша ситуація – рух на Авдіївку з півночі. Далі все буде залежати від наявності сил та резервів з українського боку, активності з російської сторони. Зараз маємо один з найскладніших періодів в обороні Авдіївки, бо ворог намагається з усіх напрямків здійснювати наступальні дії", - акцентував Згурець.

Він нагадав, що важка оборона Авдіївки тримає 4 місяці - ЗСУ все ще утримують цей плацдарм, завдаючи армії Росії колосальних втрат.

Росія намагалася зайти в Авдіївку каналізацією

31 січня видання Forbes повідомило, що росіяни намагалися потрапити до Авдіївки через каналізацію, але ця спроба виявилася провальною. Невелике угрупування піхоти РФ зустріли там українські дрони, заявило видання.

Там зазначили, що Росія намагається прорвати гарнізон України в Авдіївці від початку жовтня 2023 року. Протягом осені та взимку Росія робила кілька спроб обійти місто різними шляхами, але врешті, після невдач, окупанти вдалися до прямих атак.

Вас також можуть зацікавити новини: