Аналітик Defense Express проаналізував, чи здатні ЗСУ втримати Авдіївку / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Головний аналітик Defense Express Сергій Згурець проаналізував, чи здатні ЗСУ втримати Авдіївку за тих викликів, які постали перед військовими зараз.

За його словами, контроль за містом можливо зберегти. Наразі ЗСУ утримують позиції в районі коксохімічного заводу й навколо міста, однак є ризик, що армія РФ переріже головну лінію забезпечення військ України.

Йдеться про транспортний коридор через Ласточкине до Авдіївки.

Відео дня

"Від логістики будуть залежати наші можливості утримувати місто. Зараз відстань від зони бойових дій до цього шляху складає понад 1,5 км. Ворог намагається всі сили кинути саме на цю ділянку фронту", - розповів він в ефірі "Еспресо".

За словами Згурця, якщо Росія зможе втілити задум й візьме під вогневий контроль зазначено ділянку, в Авдіївці "все значно ускладниться".

Зокрема, проблеми можуть виникнути на південь від лінії Ласточкине-Авдіївка, вказав аналітик.

На його думку, зараз все залежить від того, скільки Україна здатна перекинути ЗСУ засобів, щоб вибити Росію там, де вона мала успіх в останній час.

В зоні Авдіївки під ризиком критично важлива дорога

Напередодні Згурець попереджав, що Росія скористалася негодою та поганою видимістю українських артилеристів, просунувшись на північ в районі Авдіївки. Він стверджував, що окупанти зайшли на деякі вулиці міста.

Очільник Defense Express казав, що бої розгорнулися між Коксохімом та самою Авдіївкою і росіянам залишилося зовсім мало, щоб дійти до основної траси, яка веде до міста. 

Зазначимо, що в цей день очільник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш казав, що армія РФ зайшла у декілька будинків біля Авдіївки (район дачного масиву). Ніяких вуличних боїв в середині міста між ЗСУ та ворогом не відбувалося.

Вас також можуть зацікавити новини: