У розвідці зробили нову заяву про загрозу ударів 24 серпня  / скриншот

У Головному управлінні розвідки допускають провокації РФ чи завдання ударів на День Незалежності України, оскільки символи української державності є сильним подразником для росіян. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону єдиних новин.

Він зауважив, що від початку повномасштабного вторгнення Україна живе у режимі абсолютної зосередженості і мобілізації зусиль всієї держави, суспільства, сектору безпеки і оборони. На межі можливостей українські захисники боронять українське небо, проводять контрдиверсійні, контррозвідувальні заходи по всій країні і у будні, і у свята, додав Юсов.

"Але ми розуміємо, що особливими подразниками для ворога є всі символи української державності, оскільки Росія веде геноцидну війну, реалізовує геноцид українського народу, пробує це зробити. І, звичайно, самі згадки про незалежну Україну як давню європейську державу, що відновила свою незалежність 24 серпня 1991 року, звільнившись від російського імперіалізму, для росіян є особливо дошкульними. Так, провокації можуть бути. Але як і в інші дні українці - і цивільні, і військові - мають бути готові до них", - прокоментував Юсов.

Він зазначив, що РФ здійснює ракетні терористичні удари не лише у святкові дні.

"Фактично весь арсенал озброєнь і засобів, які в них є, вони вже використали у цій злочинній, геноцидній війні проти українців. Лякатись нам точно не потрібно. І паніки не має бути. Але треба бути пильними і зважати, зокрема, на сигнали повітряної тривоги, не легковажити", - наголосив представник ГУР.

День Незалежності України - до чого готуватися

Як повідомляв УНІАН, до цього представник ГУР Вадим Скібіцький заявляв, що на День Незалежності РФ може вдатися до чергового акту ракетного тероризму.

А представник Повітряних сил Юрій Ігнат, коментуючи можливу загрозу масованого удару РФ 24 серпня, зазначив, що у ПС ЗСУ розуміють загрози, але росіяни можуть вдарити у будь-який день і у будь-який час. 

Вас також можуть зацікавити новини: