/ Фото УНІАН, Костянтин Чергинський

Рада Держдуми Росії може ухвалити рішення щодо звернення до Володимира Путіна з приводу визнання окупованих частин Донбасу "незалежними" 14 лютого.

Про це пише "РИА Новости" з посиланням на джерело в Держдумі.

"На Раді Думи 14 лютого плануємо розглянути це питання", - сказав співрозмовник агентства.

Відео дня

Раніше сьогодні російські комуністи, які виступили ініціаторами звернення до Путіна, заявили, що ініціативу визнати "ЛДНР" нібито підтримали всі фракції Держдуми. 

Читайте такожУ ТКГ заявили, що Росія може використати Януковича для "легалізації" вторгнення в Україну

"Була спільна позиція, що треба максимально допомогти захистити "ДНР" і "ЛНР"... Визнаємо, і буде все в порядку", - заявив лідер КПРФ Геннадій Зюганов.

Визнання Росією "ЛДНР": що відомо

Раніше Комуністична партія РФ на чолі з Геннадієм Зюгановим підготувала звернення до Володимира Путіна, закликавши його визнати "незалежність" окремих районів Донецької та Луганської областей.

При цьому перший заступник голови комітету Держдуми РФ у справах СНД, євразійської інтеграції та зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін висловив сумнів, що РФ зможе визнати "ЛДНР".

У Кремлі спочатку заявили, що не бачили проекту документа, але незабаром додали, що не коментуватимуть його до ухвалення рішення Держдумою.

21 січня стало відомо, що в Держдумі дали "зелене світло" процедурі визнання "ЛДНР"

У МЗС України вже відреагували на реєстрацію в Держдумі проекту з визнання "ЛДНР" незалежними, назвавши таку ініціативу "частиною розхитування".

Згодом партія Путіна запропонувала офіційно постачати зброю бойовикам "ЛДНР".