Росія анексувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року / фото УНІАН

Росії вдалося анексувати Крим, оскільки в Конституції України для цього була передбачена лазівка.

Про це заявив Міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю виданню LB.ua.

Також, за словами міністра, свою роль зіграла відсутність сильної влади в Києві.

Відео дня

"Крим вони взяли абсолютно прагматично. Слабка Україна, відсутність стабільної центральної влади, можливість гратися в забавку під назвою "референдум", наша Конституція, у якій було помилково записано саме Автономну Республіку, юридично це могла бути Кримська область. Якби це була Кримська область, ніякого "референдуму", ніякого парламенту Криму, нічого б не було. Але історія не знає умовного способу. Тому маємо те, що маємо", – сказав Резніков.

Читайте такожСБУ завершила розслідування щодо Аксьонова та Поклонської: їм загрожує 15 років ув'язнення

Міністр переконаний, що Росія не має більше шансів на радісну зустріч із боку українців так, як це було в Луганську та Донецьку.

"Крим їм легко дався, бо Захід дозволив їм це зробити. Зараз уже так не вийде. У Кремлі переконані, що частково населення буде зустрічати їх із квітами на вулицях. Для цього потрібен внутрішній дисбаланс, внутрішня колотнеча, яку вони нібито підтримують у якийсь там спосіб. Те, що відбулося в Донецьку, у Луганську, коли посіпаки захоплювали адмінбудівлі, уже не повториться. Країна змінилася. Ні в Харкові, ні в Сумах, ні в Чернігові, ні деінде ніхто не дасть це зробити", – наголосив він.

Нагадаємо, Росія окупувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до Російської Федерації не визнається Україною і більшістю країн світу.

Вас також можуть зацікавити новини: